“yaşamak hamdır, yazmalar damıtık”
şükran aydın
1986’dan bu yana yazdığı şiirleri “iç konuşmalarım/içimdekiler” diye adlandıran Şükran Aydın, hayattan süzdüklerini “aslolan şiirdir” diyerek 2006 yılında ilk şiir kitabını “Mürekkep Acısı” ile sundu.
Dergilerde şiirleri yer alan Şükran Aydın, ilk kısa öykü denemesini, katıldığı yaratıcı yazarlık ve deneysel düşünme atölyesinde “Laf” başlığı ile kaleme aldı. Sonra, “Büyü Dükkânı”, “Başlangıç Noktası” ve “Çay Kaşığı” isimli kısa öyküler yazdı.
4.Selanik/Yunanistan Uluslararası Şiir Festivali, “Yabancı Dilde Şiir” dalında “kök” şiiri birinci seçildi.
İnternette, atıkların geri kazanılması ve insani yardımlar amacının yer aldığı “geri kazanım e-çaba grubunu” kurdu. Oluşumu daha iyi yönetebilmek ve sivil toplum kuruluşlarını tanımak için, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ve Boğaziçi Üniversitesinin “Sivil Toplum Kuruluşu Yönetici Geliştirme Programına” burslu katıldı. Toprak ve bitki dünyasına hayranlığını, amatör bahçıvanlık kursunda bilgiye dönüştürmeye çalıştı. Deniz altı merakını, dalgıçlık eğitimi alarak giderdi. Genç Liderler ve Girişimciler Derneği’nde (Junior Chamber International/JCI), “Eğitimcinin Eğitimi Programına” katıldı ve rotasını eğitimci olmaya çevirdi. Bireylerin karşılaştıkları yokuşlarda sorun teşkil eden gündemlerine katkı sunabilmek için, Uluslararası Koçluk Fedarasyonu (International Coach Federation/ICF) Coaches Training Institute’nün Co-Active Coaching temel programına katıldı. Amatör tiyatro atölyesinde, kaybettiği tebessümünü buldu. Doğduğu günden beri dünyaya hep bir yabancı gözüyle baktı, seyreyledi. O gözlerle, temel-ileri düzey fotoğrafçılık ve Şehir Üniversitesi’nde “Fotoğrafın Felsefesi” eğitimi alarak başladığı mobil sokak fotoğrafçılığına #GözMakinası adını verdi. Astroloji okuluna giderek, “evrende ne varsa insanın içinde, insanda ne varsa evrende”, sözündeki kendine baktı, kendi kaderini tanıdı. Müzik denen ilahi gürültüyü hep mucizevi bulduğundan, söylemeyi denediği müzik korosuna katıldı. Söyleyemediğini anladı. Dinlemeye devam etti. Kısa film ve senaryo atölyesine katılarak, senaryo kalemi edinirken, bir dakikalık kısa filmler çekme hayalini kurdu. Bütün bunlar olurken hiç benimseyemediği 22 yıllık bir finans hayatı oldu. 2001’den bu yana Ne Hissettinse O’sundur dediği felsefesi üzerine yaşıyor.
“Anlamın Yaşı Küçük” ikinci şiir kitabı ile, olabilirse dünyayla anlam bağını kurmak istiyor. Düşünüp, hissettikçe https://nehissettinseo.com’dan seslenmeye devam etmeye niyetli.
https://nehissettinseo.com
Facebook: NeHissettinseO
İnstagram: NeHissettinseO
Twitter: NeHissettinseO