Laz İsmail TKP’si ve Etik

Icinde Ne Var

 150,00

Stok kodu: 978-625-7237-20-8-1 Kategoriler: , ,

Kitap Hakkında

Sayfa Sayısı

220

Yayınevi

Yazardan Direkt – Türkiye

Dil

Türkçe

ISBN

978-625-7237-25-3

Yayım Tarihi

2021

Cilt

Kağıt Kapak (Paperback)

Yazar Hakkında

Turan Özcan

Turan Özcan

1952 yılında Bursa’da doğdu. Ortaokuldan sonra yatılı olarak Çankırı Astsubay Sınıf Hazırlama Okulu’na girdi.
1970 yılında, Tuzla Piyade Okulu’ndan astsubay olarak mezun oldu.
1975 yılında astsubaylıktan istifa etti. 1976 yılında Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulu’na (İletişim Fakültesi) girdi. Öğrencilik yıllarında; Türk Haberler Ajansı (THA) Ankara Bürosu’nda, 1980 yılından sonra THA Bursa Bürosu’nda, Bursa’daki yerel ve ulusal gazetelerde çalıştı. Yerel gazetelerde muhabirlik, sayfa sekreterliği, sorumlu müdürlük, Dünya gazetesinde Bursa temsilciliği, Milliyet gazetesinde ekonomi-politika muhabirliği yaptı.
1984 yılı Eylül ayında Türkiye Komünist Partisi–Birlik üyeliğinden tutuklandı. Gölcük, Selimiye ve Metris Askeri Cezaevlerinde yattı.
1987 yılında Almanya’ya iltica etti. Almanya’da bilgisayar programcılığı öğrendi ve yazılım uzmanı olarak çalıştı.
Yazdığı “Yıl 2040 Yaşlılara Ölüm” isimli araştırması, Türkiye ve Orta Doğu Forumu Vakfı, Özgür Üniversite tarafından Özgür Üniversite Kitaplığının 7. kitabı olarak Vakıf ve Üniversite Başkanı Dr. Fikret Başkaya’nın önsözü ile 1998 yılında yayımlandı.
Hâlen Almanya’da yaşıyor. Evli, üç çocuğu ve üç torunu var.

Üye ve kadroların yaş ortalaması Türkiye devrimci hareketi tarihinin hiç bir döneminde otuzu geçmedi. Sebebi nedir acaba?

Çoğu örgütün programı, politikası ve yönetim kadrolarında hiçbir değişiklik olmadığı yıllarda bile binlerce insanın örgütünden soğuyarak uzaklaşmasının “teorik,” “ideolojik,” “politik” ve “örgütsel” sebepleri nelerdi?

12 Eylül 1980 darbesinden önce çeşitli örgütlere üye yada sempatizan olmuş on binlerce insan; bırakalım aktif üyeliği, neden uzak bir taraftar olarak bile kalamadılar?

Bu durum sadece yönetim kadrolarının yaptığı gibi “Faşist baskılar”la, “küçük burjuvalık”la, “korkmak”la izah edilebilir mi?

Neden bu insanların örgütleriyle gönül bağları bile koptu? Hepsi mi kapitalist oldu? Hepsi mi dönek? Sanmıyorum. Bu durumun sebepleri, “Tercüman’a manşet olmamak” için bir türlü yazılamayan ancak bilinen “kişisel” durumlarda, olaylarda ve insanların bu “kişisel” rahatsızlıklarını çözmelerini engelleyen örgüt içi anti-demokratizm’de aranmalıdır, diye düşünüyorum.

Bu kitapta sosyalist kültür ve ahlaktan yoksun,  yalancı olduğu hâlde zamanında örgütten ayıklanmamış insanların, daha sonra nerelere geldiğini ve zamanında kendisini ayıklamamış olanlara neler yaptığını ibretle okuyacaksınız.

 “Güven iyidir, ama kontrol daha iyidir.”

Değerlendirmeler

Henüz değerlendirme yapılmadı.

Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.